Šta je sertifikat bonitetne izvrsnosti?

Sertifikat bonitetne izvrsnosti međunarodne bonitetne kuće CompanyWall, koja poseduje najveću bazu poslovnih podataka subjekata u Srbiji i regionu, zahvaljujući kojima broji desetine hiljada klijenata koji su ispunili uslove i zaslužili ovu prestižnu potvrdu uspešnog i sigurnog poslovanja.

CompanyWall ima dugogodišnju tradiciju dodele sertifikata bonitetne izvrsnosti i poslujemo na svim tržištima u regionu (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina). Vršimo sertifikaciju svih poslovnih subjekata koji su zadovoljili neophodne uslove, dok hiljade zadovoljnih klijenata potvrđuju našu lidersku poziciju.

CompanyWall sertifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog rada kompanije
Sertifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall business

Sertifikat bonitetne izvrsnosti - ogledalo uspeha!

Sertifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog poslovanja. Istraživanja tržišta pokazuju da nosioci CompanyWall Business sertifikata posluju stabilnije, progresivno ostvaruju održivi uspeh i prepoznaju se međusobno na nacionalnom i internacionalnom nivou. Firme koje su nosioci sertifikata čine poslovnu mrežu najuspešnijih u Republici Srbiji i regionu, i posluju rame uz rame sa konkurentima iz zemalja centralne Evrope.

Uz usluge bonitetne kuće CompanyWall Business opšte podatke iz APR-a više ne morate samostalno da razvrstavate, oni su sada dostupni nakon svega nekoliko klikova i klijenti ih dobijaju obrađene i spremne za korišćenje. Uz sertifikat bonitetne izvrsnosti dodatna pretraživanja firme više nisu neophodna, jer je sertifikat sam po sebi validna referenca vrhunskog poslovanja nosioca.

Zahvaljujući proverenoj metodologiji na osnovu koje određujemo bonitetne ocene i vršimo sertifikaciju, naši klijenti u svakom trenutku mogu da se oslone na podatke koje za njih obrađujemo.

Dok većina bonitetnih kuća u zemlji sertifikuje firme na osnovu opšte dostupnih parametara (npr. firma posluje duže od godinu dana bez dugova), tehnologija CompanyWall Business omogućava precizno određivanje bonitetne ocene uz potpuno ukidanje proizvoljnih procena.

U dodeli precizne ocene našim klijentima rukovodimo se kriterijumima kao što su vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi, poreska i druga dugovanja, glavna i sporedna delatnost i likvidnost, odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru, kao i mnogim drugim. Kriterijume smo postavili sledeći proverene metode najvećih bonitetnih kuća, a naši klijenti dobijaju preciznu ocenu i finansijski izveštaj na koji mogu da se oslone. Taj izveštaj predstavlja savršen portfolio koji se može koristiti u svim poslovnim prilikama.

Značaj sertifikovanja za ekonomsku strukturu Republike Srbije

Nezavisna međunarodna bonitetna kuća CompanyWall igra značajnu ulogu za uspostavljanje stabilne i objektivne arhitekture finansijskih podataka u Srbiji. Popularnost bonitetnog ocenjivanja počiva na jednostavnosti - predstavljanju mnoštva obrađenih podataka jednim simbolom.

Sertifikacija i bonitetni izveštaji doprinose razvoju finansijskog tržišta u zemlji i značajni su za lakše orijentisanje i određivanje preciznijeg finansijskog stanja u zemlji. Pomažu i investitorima da objektivnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi.

Privredni subjekti, ali i državne institucije, sve više se oslanjaju na podatke, bonitetne ocene i sertifikaciju koju za njih vrši CompanyWall, a značaj naše bonitetne kuće uvećan je pojavom velikog broja kreditnih derivata i drugih finansijskih proizvoda koji zavise od finansijske sposobnosti partnera i verovatnoće neizvršenja.

CompanyWall metodologija

Svaka analitička kategorija u okviru metodologije se bazira na dokumentaciji koju pripremaju finansijski stručnjaci, da bi se na kraju glasanjem došlo do adekvatnog bonitetnog razreda.

Iako prikupljeni finansijski podaci u velikoj meri zavise od nivoa na kom klijent sarađuje sa rejting agencijom, metodologija podrazumeva širok proces kojim se osigurava sveobuhvatna analiza.

CompanyWall "Know-how" predstavlja autorizovano pravo intelektualne svojine bonitetne kuće CompanyWall.

CompanyWall metodologiju ukratko čine:

Statična ocena koja se utvrđuje na osnovu pokazatelja uspešnosti i pokazatelja likvidnosti iz godišnjeg izveštaja.

Dinamična ocena koja predstavlja promenljivu vrednost koju modifikuju varijabilni faktori kao što su:

  • Vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi
  • Broj i ishod sudskih postupaka u kojima je subjekt učesnik
  • Poreska i druga dugovanja
  • Pretežna i sporedna delatnost
  • Likvidnost
  • Odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru
Metodologiju na osnovu koje se računa bonitetna ocena utvrđuje rejting komisija koju čine stručnjaci iz relevantnih ekonomskih oblasti

Kristal plaketa - Zlatna bonitetna izvrsnost

Naša "Kristal plaketa" predstavlja prepoznatljivi i prestižni simbol uspeha i pouzdanosti jedne kompanije u poslovnom svetu. Ovaj međunarodno priznat brend zlatne bonitetne izvrsnosti krasi svega 3,6% kompanija koje su uspele da u periodu od poslednje tri godine postignu i, što je mnogo teže - održe najviše bonitetne ocene na osnovu postignutih rezultata. Plaketa je izrađena od najkvalitetnijeg kristala, savršene je gravure, estetike i dizajna.

Regionalni finansijski savetnik na našem portalu obezbeđuje širok dijapazon informacija o desetinama hiljada poslovnih subjekata iz celog regiona na teritoriji Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pregledni i pouzdani obrađeni finansijski podaci kao što su informacije o blokadama, nekretninama u vlasništvu kompanija, vlasničkoj strukturi vaših saradnika i klijenata, sudskim postupcima, vlasničkim strukturama i još mnogo toga sada su samo na klik od vas. Proširenje saradnje na susedne države i informacije o poslovanju kompanija iz regiona nikada nisu bili bliže. Pomoću naših pametnih podataka uspostavićete efikasniji upravljački sistem i na taj način otkriti i smanjiti potencijalne rizike, unaprediti svoje poslovanje korišćenjem pouzdanog izvora informacija i bolje upoznati sadašnje i potencijalne saradnike, kao i konkurenciju.

Sertifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall business

Companywall dizajn

CompanyWall pečati – više od autentičnog vizuelnog identiteta

Po pravilima koja su ustanovila najveće svetske bonitetne kuće, bonitetne ocene poslovnih subjekata određuju se od najniže - CCC do najviše ocene - AAA. Bonitetne kuće dodeljuju sertifikate bonitetne izvrsnosti kompanijama koje su postigle uspeh oličen u ocenama od A+ do AAA. Ipak, mnoge bonitetne kuće ne ispunjavaju specifičnu svrhu bonitetnog ocenjivanja, a zbog neoriginalnog dizajna, na tržištu ne postižu efekat prepoznatljivog vizuelnog identiteta.

Prepoznatljiva CompanyWall grafička rešenja se ističu jedinstvenim dizajnom koji omogućava brzu i laku prepoznatljivost verodostojnog brenda i pouzdane bonitetnu kuću. Pečati AAA, AA+ i A+ su žig našeg poslovanja koji je zaštićene u Zavodu za intelektualnu svojinu. Originalan dizajn ocena omogućava brzo prepoznavanje i izdvaja CompanyWall u odnosu na ostale bonitetne kuće. CompanyWall pečati označavaju naš vizuelni identitet i simoblizuju dugogodišnji pouzdan rad naše kuće. Konkurentnom ponudom i autentičnim dizajnom uveli smo nove standarde finansijske analize na srpsko tržište.

CompanyWall i pravo intelektualne svojine

U nadležnim državnim i međunarodnim institucijama: Zavodu za intelektualno vlasništvo i EUIPO (European Union Intellectual Property Office) - CompanyWall je izvršio zaštitu svojih obeležja pravom intelektualne svojine. Autorsko pravo na CompanyWall pečat štiti zaštitni znak našeg poslovanja od neautorizovanog korišćenja.

Zaštitom naših grafičkih rešenja i intelektualne svojine na pečatima AAA, AA+ i A+ koje koristimo pri sertifikovanju, nismo samo zaštitili autentičan dizajn već mnogo više od toga. Originalna estetika samo je sredstvo za lakše prepoznavanje proverene usluge i najpouzdanijeg asistenta srpskih firmi - CompanyWall.

EUIPO
Zavod za intelektualnu svojinu

Sertifikat bonitetne izvrsnosti pečat AAA

Sertifikat bonitetne izvrsnosti pečat AA+

Sertifikat bonitetne izvrsnosti pečat A+

CompanyWall zadovoljni korisnici

Bonitetnu izvrsnost su uspele da steknu samo firme koje ispunjavaju visoke standarde poslovne etike i koje su se kroz duži vremenski period pokazale kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i poverenje, a neke od njih su lideri srpskog poslovnog okruženja: GSP Beograd, Mozzart, Tigar Tyres, Petrohemija, Tarkett, Sunoko i mnoge druge.

CompanyWall Business dodeljuje sertifikat bonitetne izvrsnosti poslovnim subjektima koji su ocenjeni najvišim bonitetnim ocenama AAA, AA+ i A+.

Bonitetna ocena AAA Bonitetna ocena AA+ Bonitetna ocena A

Sertifikat bonitetne izvrsnosti i in-house poslovanje

Na individualno-potrošačkom nivou CompanyWall Business je izvor izuzetnih poslovnih informacija koji klijentima pruža najbolja rešenja u ispunjavanju zahteva modernog tržišta. Najznačajnija usluga koju CompanyWall Business omogućava je sertifikacija najuspešnijih kompanija. Bonitetni izveštaji su svim našim klijentima od velike pomoći za brzu i pouzdanu odluku o sklapanju partnerstava, ali sertifikacija najboljih privrednih subjekata moderno poslovanje podiže na viši nivo.

Nosioci sertifikata bonitetne izvrsnosti nalaze se u samom vrhu domaće privrede i stoje rame uz rame sa najuspešnijim internacionalnim kompanijama.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti otvara vrata za proboj na različita tržišta i olakšava komunikaciju s potencijalnim klijentima. Sertifikovane firme ovim činom stiču kredibilno priznanje odgovornosti i postojanosti.

Na međunarodnom tržištu sertifikat bonitetne izvrsnosti je sastavni deo modernog poslovanja, a sertifikacija u verodostojnoim bonitetnim kućama kao što je CompanyWall je najznačajnija referenca uspešnog rada.

Sertifikovane firme ostvaruju prednost i ugled pri odabiru partnera i u odnosu na druge firme.
Bonitetna ocena CompanyWall

Bonitetna ocena

Skup standardizovanih podataka koji obuhvata kompletno poslovanje poslovnog subjekta

Finansijski asistent bonitetne kuce CompanyWall

Finansijski asistent

Uvid u kompletne finansijske podatke kompanije kako bi razdvojili pouzdane od nepouzdanih partnera

Bonitetni izveštaj CompanyWall

Bonitetni izveštaj

Jednostavan i precizan uvid u najvažnije podatke o poslovanju kompanije

Sertifikat bonitetne izvrsnosti CompanyWall Business

Sertifikat bonitetne izvrsnosti

Potvrda bonitetne kuće CompanyWall o uspešnosti kompanije i njegovom sigurnom poslovanju